Palačinky Tricolore

Palačinky Tricolore

Suroviny:
    • 3 vejce,
    • 0,6 l mléka,
    • 0,05 l černého piva,
    • olivový olej,
    • sůl,
    • olej na smažení,
    • 300 g hladké mouky,

Postup:

Metlou ušleháme vejce s olivovým olejem a solí, přidáme mléko a pivo a vmícháme mouku. (Doporučuji směs pohankové s pšeničnou nebo ječnou. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme více mléka, aby bylo těsto dost řídké.) Na málo vymaštěné pánvi smažíme tenké palačinky. Naplníme a krátce zapečeme. Zelená náplň: špenát podušený na cibulce a česneku, osolený opepřený a dochucený muškátovým oříškem. Bílá náplň: kostičky sýra s modrou plísní, sekaná jádra vlašských ořechů, kysaná smetana. Červená náplň: lečo z červených paprik se šunkou. Těsto je možno okořenit např. muškátovým oříškem, koňakem, česnekem nebo parmezánem, ale doporučuji spíš kořenit až náplně. Jako náplň se dají použít také např. dušené houby s vejcem, brynza nebo mleté maso
Dobrou chuť.

Sdílet