Kozlí růžky s cibulí a pršutem na pivě

Kozlí růžky s cibulí a pršutem na pivě

Suroviny:
    • 300 g hladké mouky,
    • 35 g droždí,
    • 2 špetky cukru,
    • 1 vejce,
    • 1 lžička soli,
    • 120 g másla,
    • 70 ml vlažného mléka,
    • 60 ml piva Kozel Světlý,

Postup:

Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s Kozlem a cukrem a necháme na teplém místě vzejít. Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme vejce a nastrouhané máslo. Přidáme vzešlé droždí a vypracujeme tužší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Pršut nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Na oleji orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme za stálého míchání lehce zkaramelizovat. Přidáme trochu Kozla a vydusíme dosucha. Přidáme sekanou petrželku a strouhaný ovčí sýr. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném stole do tvaru kola. Nožem nebo radélkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku dáme lžíci náplně a trojúhelník zarolujeme od špičky směrem k základně. Rohlíčky přendáme na plech s pečícím papírem a každý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme uzenou mořskou solí. Pečeme při 180°C asi 20 minut.
Dobrou chuť.

Sdílet