Česnek smažený v pivním těstíčku

Česnek smažený v pivním těstíčku

Suroviny:
    • 2 hlavičky česneku,
    • 125 g pšeničné mouky,
    • vaječné žloutky,
    • pevný sníh ze dvou bílků,
    • cca. 200-250 ml piva,
    • troska olivového oleje,

Postup:

Hlavičky česneku rozdělte na stroužky a oloupejte je. Dejte je do vařící vody, vařte 3-4 minuty a nechte je dobře oschnout na kuchyňském papíru. Z mouky, žloutku, piva a trošky olivového oleje vymíchejte řidší těsto. Osolte je a přidejte do něj špetku muškátového oříšku. Nakonec do těsta zamontujte sníh. Stroužky česneku namáčejte v tomto těstě a fritujte je v horkém oleji až jsou zlatohnědé. Nechte je okapat na kuchyňském papíru. Udané množství piva nemusí být přesné. To záleží do jisté míry na mouce. Použijte raději menší množství a podle potřeby pivo přidávejte.
Dobrou chuť.

Sdílet