Brambory pečené na pivu

Brambory pečené na pivu

Suroviny:
    • 1,4kg menších prvotřídních brambor (bez kazů),
    • slaný sýr (Balkán, Akawa, apod.),
    • 2dcl piva navíc (mimo zálivku),
    • 2 lžíce kečupu,
    • 6 stroužků česneku,
    • 1 kávová lžička soli,
    • 3 kávové lžičky koření "Provensálské byliny",
    • 7 lžic oleje,
    • 2 kávové lžičky koření "Grilovací směs",
    • 1/4 kávové lžičky kurkumy,
    • 2dcl. světlé pivo,

Postup:

Brambory nakrájet na poloviny až čtvrtiny podle velikosti, naklást na pečící plech. Na brambory nalít zálivku a zapracovat. Brambory na plechu upravit do jedné vrstvy. Dáme do vyhřáté trouby 230 - 240 stupňů. Po cca 15 minutách přidáme další 2dcl piva, promícháme. Troubu občas otevřeme, brambory promícháme se zálivkou. Zálivka se během přípravy z velké části vyvaří, zůstane jen olej a koření. brambory ponecháme v troubě dokud zálivka neztmavne, olej se z velké části vpije do brambor a brambory se mírně opečou. Brambory se na talíři dosolí slaným sýrem typu Balkán. Doporučená příloha: pivo v libovolném množství
Dobrou chuť.

Sdílet