Staročeská pivní polévka s chlebem

Staročeská pivní polévka s chlebem

Suroviny:
    • 1 l piva plzeňského typu,
    • 200 g černého chleba,
    • 250 ml smetany ke šlehání,
    • 2 vejce,
    • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
    • 1 cibule,
    • kmín,
    • sůl a pepř dle chuti,
    • kostka MAGGI Zlatého slepičí bujónu se zeleninou,
    • MAGGI Harmonie chuti,

Postup:

Pokrájenou kořenovou zeleninu uvaříme doměkka v 1,5 l vody s přidáním kostky MAGGI Zlatého slepičího bujónu se zeleninou. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozměknout. Do čistého vývaru přilijeme změklý chléb s pivem a necháme rozvařit. Okmínujeme a zalijeme rozšlehanými vejci. Podle chuti dosolíme, dochutíme MAGGI Harmonií chuti a nakonec zjemníme smetanou.
Dobrou chuť.

Sdílet