Dánská pivní polévka se smetanou

Dánská pivní polévka se smetanou

Suroviny:
    • 40 dkg chleba,
    • 1 litr světlého piva,
    • 2dl vody,
    • 1,5 dl smetany,
    • sádlo,
    • cukr,
    • citronová kůra,
    • sůl,

Postup:

Do piva smíchaného s vodou dáme 20 dkg staršího chleba nakrájeného na kostičky a necháme 1 - 2 hodiny máčet. Pivní základ vaříme asi 20 minut a rozvařený chleb protlačíme sítem nebo rozmixujeme a znovu povaříme. Polévku dochutíme půl lžičkou cukru a nastrouhanou kůrou citronu (lze použít i sušenou koupenou jako koření), osolíme přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Zbývající chleba nakrájíme na kostičky, opečeme na sádle nebo oleji a přidáme na jednotlivé porce.
Dobrou chuť.

Sdílet