Bavorská pivní polévka s topinkami a bylinkami

Suroviny:
    • 1 cibule,
    • 50 g prorosté slaniny,
    • 400 g chleba,
    • 1 pórek,
    • 0,5 l tmavého piva,
    • 1 kostka MAGGI Bylinky česnek a petržel,
    • hromádka pažitky,
    • listy jitrocele,
    • hromádka majoránky,
    • špetka pepře,
    • 4 lžíce zakysané smetany,
    • 0,5 šálku směsi petrželky, pažitky a jiných bylinek,
    • 1 balení; MAGGI Harmonie Chuti

Postup:

Slaninu drobně nakrájíme a usmažíme spolu s nasekanou cibulí. Ve vývaru uvaříme na kolečka nakrájený pórek. Do polévky z Maggi sypkého hovězího bujónu vsypeme drobně nakrájené bylinky, přidáme pivo, necháme přejít varem, ochutíme Maggi Harmonií chuti,majoránkou, pepřem, solí a dále nevaříme. Nasucho opečeme chléb, který vložíme do talířů, přelijeme slaninou s cibulí a horkou polévkou. Na každou porci dáme lžíci kysané smetany.
Dobrou chuť.

Sdílet